Udstillinger

Kvindernes surrealisme
Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen

1-2 SAL
15. september - 20. januar 2019

Undervisningsmaterialet er udviklet i anledning af udstillingen Kvindernes surrealisme. Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen i Kunstforeningen GL STRAND, 15. september 2018 – 20. januar 2019.

Undervisningsmaterialet henvender sig til folkeskolens udskoling og ungdomsuddannelser og er primært tiltænkt billedkunst- og danskundervisningen, men vil også kunne anvendes i psykologi. Det kan anvendes af klassen før, under og efter besøget i GL STRAND.

Materialet er delt i to: Kvindernes surrealisme. Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen sætter fokus på surrealismens forskellige formsprog og idéer, perspektiverer til surrealistiske tendenser i samtidskunst og introducerer Sigmund Freuds psykoanalyse. Surrealisme i et kønspolitisk perspektiv diskuterer surrealismen ift. køn og kvindelige kunstneres muligheder i surrealismen. Begge materialer giver en introduktion til Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen og til surrealismen som kunstnerisk bevægelse, og materialerne kan således anvendes uafhængigt af hinanden eller kombineres.

Materialet har til hensigt at give eleverne kendskab til de tre kunstnere Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen, ligesom det giver eleverne kendskab til og mulighed for at reflektere over surrealismen og forskellige surrealistiske strategier. Materialet har ligeledes til hensigt at give eleverne kendskab til Freuds personlighedsteori og psykoanalyse som analyseredskab og forståelsesramme. Gennem værkspørgsmål, analyseopgaver og diskussionsopgaver lærer eleverne at iagttage, analysere og reflektere over surrealismen og de tre kunstneres værker. Eleverne får mulighed for at anvende og få forståelse for billedanalytiske metoder og redskaber samt at diskutere moderne kunst og samtidskunst i et bredere perspektiv.

 

Download materialet her:

Kvindernes surrealisme

Kvindernes surrealisme: Surrealisme i et kønspolitisk perspektiv

Lærervejledning