Udstillinger

Mario Testino
NO LIMITS


13. maj - 18. september 2016

Som de første i Danmark præsenterer Kunstforeningen GL STRAND henover sommeren 2016 en soloudstilling af Mario Testino - en af verdens mest indflydelsesrige nulevende mode- og portrætfotografer. Udstillingen præsenterer de meget forskelligartede facetter i Testinos praksis og viser igennem mod- og sidestillinger, hvordan han udfordrer grænserne for de enkelte kategorier i sit arbejde. GL STRANDs tre etager danner hver især ramme om et specifikt tema: modefotografier med ikoniske portrætter, nøgenfotos, samt fotografier af europas kongelige, heriblandt ikke tidligere viste portrætter af det danske kronprinspar.

Mario Testino er siden begyndelsen af sin karriere gået mod strømmen. No Limits giver et indblik i billeder, som konstant udfordrer de eksisterende og til tider fastlåste definitioner inden for den specifikke genre. Modefotos glider over i portrættets karaktertræk og videre over i nøgenfotos og tilbage igen - og det er netop denne kompleksitet og sidestilling af genrer, der karakteriserer Testinos værker. Testino henter sin inspiration fra mange forskellige kilder, og med respekt for den kontekst, der er målet for den enkelte opgave, skaber han en særlig fornemmelse af lethed og skønhed, som går igen i alle hans billeder. 

Testinos smukke og sanselige fotografier har gjort ham særdeles efterspurgt verden over. Hans portrætter er kendte for at indfange det særlige øjeblik, hvor den portrætteredes personlighed træder frem, og som gør, at billedet fremstår let og ubesværet. Resultatet er et billede, der er forførende, indbydende og sensuelt på samme tid, men som også kan have et mere provokerende og konfronterende udtryk i andre sammenhænge. Hver kontekst, sine muligheder, og Mario Testino er kendt for at flytte grænser og tilføre sine billeder energi, sex og optimisme.

Læs mere om Mario Testino her

Josh Hartnett, New York, V MAN, 2005 © Mario Testino

Tasha Tilberg, Paris, Dutch Magazine, 1997 © Mario Testino

Sienna Miller, Rome, American Vogue, 2007 © Mario Testino

LUK   X

Josh Hartnett, New York, V MAN, 2005 © Mario Testino

LUK   X

Sienna Miller, Rome, American Vogue, 2007 © Mario Testino

LUK   X

Tasha Tilberg, Paris, Dutch Magazine, 1997 © Mario Testino