Udstillinger

Hotel Pro Forma
Dagens kage er en træstamme

OBS! ÆNDREDE ÅBNINGSTIDER: tir-fre kl. 15-20. Lør-søn kl. 11-17
06. november - 29. november 2015

Et af Danmarks mest markante teatre fylder 30 år. Det fejres med en kombineret udstilling og forestilling i Kunstforeningen GL STRAND. I tæt samarbejde med GL STRAND har Hotel Pro Forma udviklet en hybrid, der viser værker fra de sidste 30 år og samtidig giver de traditionsrige rum en ny Hotel Pro Forma iscenesættelse.

Udstillingen består af scenografiske værker fra Hotel Pro Formas mange forestillinger samt live oplæsninger af manuskripter og tekster, skrevet af Inger Christensen, Ib Michael, Søren Ulrik Thomsen, Morten Søndergaard, Christina Hesselholdt, Peter Seeberg, Carsten Jensen og mange andre.
I alt 150 performere vil i løbet af udstillingsperiodens tre uger læse teksterne op i udstillingen; to performere i timen i alle udstillingens åbne timer.

Se LIVE programmet HER

Rum for rum bliver GL STRAND indtaget med stedsspecifikke iscenesættelser, hvor live performance og levende tableauer er gennemgående fænomener. Værker fra 30 års internationalt virke flytter ud af arkiverne, ud af teatret og direkte ind i billedkunstens rammer. Se eller gense billeder og sekvenser fra manga-operaen War Sum Up, oplev koret på trappen fra verdenssuccessen Operation:Orfeo eller genopfrisk H.C. Andersen-forestillingen Jeg er kun skindød. Og hvad sker der, når man krydser Theremin med Latter i Mørket, eller hvis man blander Carpe Carpe Carpe med Kosmos+?

Udsigten fra GL STRAND skabes som et megastort maleri, der danner baggrund for live performere, som fremfører tekster fra Hotel Pro Formas forestillinger – uafbrudt gennem hele udstillingsperioden. Blandt de medvirkende er f.eks. et af børnene fra Carpe Carpe Carpe (1989). Han er nu er en voksen mand på 33.

Udstillingen / forestillingen kræver ikke et forhåndskendskab til Hotel Pro Forma. Den er en del af den vedvarende og nysgerrige undersøgelse, som altid finder sted i Hotel Pro Formas værker. En undersøgelse, der med afsæt i det visuelle, udfordrer gængse opfattelser af form, fænomener og genrer.

Artikler om Hotel Pro Forma

Den Store Sten og Den Lille Sten
af Tomas Lagermand Lundme

Interferensens Æstetik 
af Mette Garfield

Performativitetens Rum

af Henrik B. Andersen i samtale med Kirsten Dehlholm

Kunstforeningen GL STRAND vil i udstillingsperioden 
ÆNDRE ÅBNINGSTIDERNE, så vi har åbent alle hverdage (undt. mandag) fra kl. 15-20 og weekender fra kl. 11-17.

 

Udstillingen er financieret af
 Wilhelm Hansen Fonden

 

 

 

Forestillinger, 2015. Foto: Torben Eskerod

Udsigten Er Malet, 2015. Foto: Torben Eskerod

LUK   X

LUK   X

Udsigten Er Malet, 2015. Foto: Torben Eskerod

LUK   X

Forestillinger, 2015. Foto: Torben Eskerod