Udstillinger

Extract
YOUNG ART PRIZE - CPH 2015

1. og 2. sal
11. december - 24. januar 2016

Kunstforeningen GL STRAND præsenterer for femte gang EXTRACT med syv af årets mest talentfulde, nyuddannede kunstnere fra kunstakademier i Chicago, Amsterdam, København og Odense. 

Én af de inviterede kunstnere er vinderen af årets EXTRACT-pris, som består af et rejselegat på 50.000 kr. og en soloudstilling  inden for de kommende tre år i GL STRAND

EXTRACT V har deltagelse af kunstnere, der i sommer har taget afgang fra kunstakademierne SAIC - School of the Art Institute of Chicago, USA, Sandberg Instituut, Amsterdam, Holland, Det Kgl. Danske Kunstakademi i København og Det Fynske Kunstakademi i Odense.

De deltagende kunstnere er: Julie Riis Andersen (DK), Jona Borrut (DK), Eloísa Ejarque (P), Yazan Khalili (PAL), Amalie Smith (DK), Sarp Kerem Yavuz (TUR) og Allison Zuckerman (US).

I GL STRAND får hver kunstner ét rum stillet til rådighed til præsentation af deres individuelle installation eller gruppe af værker. Kunstnerne i EXTRACT V arbejder i en bred vifte af medier, udtryk og indholdsmæssige tematikker. I udstillingen indgår maleri, skulptur, installation, video og fotografi. Trods stor spredning og forskellighed i kunstnernes arbejde deler de interessen for repræsentative systemers påvirkning af vores identitet og forståelse af verden.

EXTRACT Prisen er doneret af Det Obelske Familiefond. DetObelskelogo.