Udstillinger

EXTRACT SOLO
niels pugholm - det som tabes

3. sal
11. december - 24. januar 2016

Niels Pugholm blev i 2013 udpeget af en international jury som modtager af årets EXTRACT pris. Prisen fik han for sit gennemførte audiovisuelle værk, Kimbre, som var Pugholms bidrag til den internationale gruppeudstilling EXTRACT III. Udover et rejselegat på 50.000 kr. følger en soloudstilling i Kunstforeningen GL STRA ND. Til december er det derfor Kunstforeningen GL STRA ND en stor glæde at kunne præsentere soloudstillingen Det som tabes af Niels Pugholm i ovenlyssalen på 3. sal.

Vi kender det alle sammen, at nogle genstande er forbundet med særlige historier i vores liv. Nogle fortællinger udspringer af situationer, hvor genstandene har spillet en betydningsfuld rolle. Andre opstår gennem vores forestillinger om tings mulige herkomst og betydning. Relationen mellem en ting og dens historier er netop omdrejningspunktet for Niels
Pugholms første større soloudstilling, Det som tabes, i Kunstforeningen GL STRAND. Her udforsker han forholdet i en række nye værker, der tæller så forskellige medier som en animeret video, en lydinstallation, en skulpturel installation og en større serie tegninger. Værkerne tager udgangspunkt i Pugholms egne erfaringer og i hans subjektive forestillinger om tings historier.

Niels Pugholm er født i 1983 og uddannet fra Det Fynske Kunstakademi, Odense i 2013. Samme år blev Niels Pugholm inviteret til at deltage i udstillingen EXTRACT III, hvor han modtog EXTRACT prisen for sit audiovisuelle værk, Kimbre.