Udstillinger

JULIE NORD
JUST LIKE HOME

2-3. SAL
14. juni - 31. august 2014

”Familien er en konstruktion eller et mønster, vi fødes ind i, forventes at tilpasse os, og på godt og ondt finder vores identitet igennem.” – Julie Nord

Med JUST LIKE HOME præsenterer Kunstforeningen GL STRAND en ny ambitiøs udstilling af den danske billedkunstner Julie Nord, hvor hun tager livtag med familien som kulturelt fænomen i et både medrivende og samtidig foruroligende og hemmelighedsfuldt dukkehus-univers. Det er i familien, at vi får vores første identitet foræret, og portrætter af familiemedlemmer har igennem historien være med til at styrke følelsen af samhørighed og status. Men hvilken rolle spiller hjemmet og familieportrættet for vores følelse af at høre til, og for hvem vi er, i dag hvor kernefamilien ikke længere er en selvfølge? Disse og flere spørgsmål rejser udstillingen, som vises på 3. sal hen over sommeren.

JUST LIKE HOME er en totalinstallation, hvor den besøgende træder ind i et hjem i stil med en klassisk, dyb københavnerlejlighed. Inden for denne scenografiske ramme præsenteres en større serie portrætter, som Julie Nord har skabt i løbet af de sidste tre år. I deres mangfoldighed repræsenterer de den store moderne families mange forgreninger. Portrætterne er udført med Julie Nords karakteristiske sorte, fabulerende tuschstreg. Såvel baggrund som personernes beklædning er malet med akvarel i mønstre, som minder om gardinstoffer eller tapeter fra 1960erne og 70erne, mens andre træk henter inspiration fra andre epoker. ’Hjemmet’ har klassiske, genkendelige træk fra en umiddelbart hyggelig bolig: tæpper, tapeter og et smilende anegalleri. Men noget ved portrætterne og stilforvirringer i indretningen åbenbarer sprækker i fiktionen. En spøgelsesagtig tysthed og æstetik åbner for uafklarede spørgsmål om hjemmets beboere og deres skæbner.

Julie Nord er født i 1970 i København, hvor hun fortsat bor og arbejder. Hun er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2001 og har udstillet i stort omfang i både Danmark og udlandet.

Udstillingen er udviklet i samarbejde med KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg.

LUK   X

LUK   X

LUK   X

LUK   X