Udstillinger

Broersen & Lukács
Kunstbiografen

Kunstbiografen 3. sal
06. december - 18. januar 2015

I Kunstbiografen præsentere vi frem til 18. januar de to internationalt anerkendte kunstnere Persijn Broersen og Margit Lukács. I løbende loop vil de tre filmværker Primetime ParadiseMastering Bambi og Beyond Sunset and Sunrise blive vist inden for normal åbningstid.

Sammen skaber de to hollandske kunstnere unikke filmværker, her tre umiddelbart forskellige film. Dog er emnet for både Mastering Bambi og Beyond Sunset and Sunrise den klassiske Hollywood film, genskabt og genfortolket i et visuelt inddragende univers. Mastering Bambi (2010) har Broersen og Lukács bearbejdet det animerede landskab fra den klassiske Disney tegnefilm Bambi fra 1942. Filmen er et 12 min. langt indblik i den skov, der lagde scenen for den originale film, men der er intet spor af levende væsner. I stedet er det naturen, der bliver iscenesat – og ikke bare naturen, men den dramatiske, nærmest sublime naturoplevelse. Man drages ind i en billedverden af buldrende vandfald, blikstille skovsøer, røde solnedgange, voldsomt uvejr og fredfyldt men truende sne. Næsten som et billede på de op og nedture ethvert menneske oplever igennem et liv.

Anderledes forholder det sig med Beyond Sunset and Sunrise (2013), som er et nærmest dokumentarisk og fragmentarisk indblik i forskellige Hollywood-personligheders liv. Filmen er 28 min. lang og er filmet i Hollywood og Echo Park i LA. Der er tale om en mosaik af scenarier og karakterer, alle direkte inspireret af klassiske Hollywood film bl.a. Sunset BoulevardAll about Eve og Wild at Heart. Den fiktive verden blander sig med den realistiske baggrund og skaber en følelse af et autentisk men drømmeagtigt behind the scenes univers, hvor skuespillere bliver til, relationer opstår og stjerner slukker ud. Fælles for de to film er inspirationen fra Hollywood og ikke mindst det æstetiske, visuelle utryk.

Primetime Paradise er en mesterlig bearbejdning af den evige nyhedsstrøms billedestorm. Broersen og Lukács arbejder med en bred vifte af medier i deres alsidige kunst. Først og fremmest er der video, animation og grafik. Med deres filmværker demonstrerer de, hvordan virkelighed, (masse)medier og fiktion ofte er tæt forbundet.

Persijn Broersen (f. 1974 i Delft) og Margit Lukács (f. 1973 i Amsterdam) har begge studeret på Sandberg Instituttet på Rijksakademie i Amsterdam. De bor og arbejder i Amsterdam og Paris, hvor de er repræsenteret af Akinci – galleri for visuel samtidskunst. Deres film, installationer og grafiske arbejde har været udstillet internationalt, og de har deltaget i biennaler og festivaler verden over.

KUNSTBIOGRAFEN er en permanent biograf på 3. sal i Kunstforeningen GL STRAND. Her præsenterer vi nogle af de væsentligste videoværker og eksperimenterende film af danske og internationale kunstnere i dag.

Programmet er skiftende og bliver løbende annonceret via GL STRANDs nyhedsbrev, GL STRAND NYT, dagspressen og på www.glstrand.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev på info@glstrand.dk for at få aktuelle nyheder om Kunstbiografens program.

Følg os på Facebook på https://www.facebook.com/glstrand

Broersen & Lukács: Beyond Sunset and Sunrise (still), 2013

LUK   X

Broersen & Lukács: Beyond Sunset and Sunrise (still), 2013