Udstillinger

Yinka Shonibare
FABRIC-ATION


21. september - 24. november 2013

Efteråret i GL STRAND byder på et af de absolutte hovednavne på den internationale samtidskunstscene. Britisk-nigerianske Yinka Shonibare begejstrer i disse måneder publikum og anmeldere i England. Nu får det danske publikum mulighed for at stifte bekendtskab med kunstne-rens fascinerende univers af hovedløse soldater og victorianske balle-rinaer i hans første store soloudstilling i Skandinavien.

Yinka Shonibare har igennem de sidste 15 år skabt et ikonisk værk af hovedløse mannequiner, der genopliver historiens og kunsthistoriens berømte og berygtede øjeblikke. Med stort engagement og lige dele alvor, vid og humor har han kastet sig over Victoriatidens kolonialisme og dens paralleller i Thatchers England. I de senere år har han udvidet sin motivgruppe til at omhandle den globale verdens nyheder, uret-færdigheder, forvekslinger og forviklinger igennem et sandt overflødig-hedshorn af medier, herunder film, foto, maleri, skulptur og installa-tion. Alle repræsenteret på udstillingen i GL STRAND.

FABRIC-ATION samler primært værker fra de seneste år, samt et helt nyt værk skabt til udstillingen: Copenhagen Girl with a Bullet in her Head. Blandt motiverne er bl.a. Admiral Nelson og hans nøgleposition i den engelske kolonialisme, globaliseringens betydning for det moderne menneskes identitetsdannelse, multikulturalisme, den globale madproduktion og de sidste års revolutioner i den arabiske verden. Med andre ord formår Shonibare igennem et originalt og indtagende univers at præsentere os for den enorme kompleksitet, der definerer vores samtid, såvel som for den historie, der ligger bag.

Udstillingens titel henviser til Shonibares brug af farverige, mønstrede stoffer i sin kunst. Stoffer der forbindes med Afrika, men har sin oprindelse i Holland og var tiltænkt det indonesiske marked, og som så typisk for Shonibare illustrerer, at tingene sjældent er, som de umiddelbart giver sig ud for.

Udstillingen er oprindeligt sammensat af YSP - Yorkshire Sculpture Park 2013.

<="">