Udstillinger

MADS THOMSEN
Krumt rum


21. september - 17. november 2013

Tænk, hvis man kunne rejse i tid og flytte sig fra en dimension til en anden gennem universets såkaldte ormehuller. Vinderen af EXTRACT publikumspris 2011, Mads Thomsen, debuterer med sin første soloudstilling i Kunstforeningen GL STRAND. Det handler om krumme rum, ormehuller og transcendentale rejser.

Fascinationen af det at overskride grænser – både fysisk og mentalt – er grundlaget for Mads Thomsens udstilling, hvor han undersøger overgange, transcendens og idéen om at kunne bevæge sig mellem forskellige stadier. Udstillingen har karakter af et samlet univers med skulpturer, linoleumssnit i meget store formater og installatoriske animationsfilm, hvor menneskelige dramaer sættes i scene gennem stemninger af tab, forsvinden og kollaps. Æstetisk henter Mads Thomsen inspiration i både klassisk science-fiction og en mørk, dystopisk tegneserietradition.

Idémæssigt tager udstillingen konkret afsæt i det naturvidenskabelige fænomen Einstein-Rosen broen (navngivet efter Albert Einstein og hans medarbejder, Nathan Rosen), som er idéen om ormehullet, og hvordan den fungerer omsat til en grafisk model. Ormehullet er kun bevist i teori og ikke i praksis, men er et eksempel på videnskabens tilknytning til vores bevidstheds abstraktionsniveau. Et abstraktionsniveau, som også kunst og religioner betjener sig af. Dette sammenfald står centralt for Mads Thomsens bearbejdning af ormehullets dragende vision.

Mads Thomsen (f. 1979) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2011. Han deltog i den unge internationale gruppeudstilling i GL STRAND EXTRACT I, hvor han blev tildelt publikumsprisen for bedste installation. Prisen var en soloudstilling i GL STRAND.

Link til interview med Mads Thomsen:

http://www.youtube.com/watch?v=R_fUq73s8vE

http://vimeo.com/76423679