Udstillinger

Kaspar Bonnén
THE PAST WILL NEVER LEAVE YOU


25. maj - 01. september 2013

Gennem en iscenesættelse af barndomshjemmet bygget op af åbne konstruktioner og sanselige materialer tager billedkunstneren Kaspar Bonnén livtag med barndomsminder og erindringens komplekse størrelse.

Mange forsøger livet igennem at rekonstruere barndomshjemmets ramme for at videreføre oplevelsen af den trygge opvækst. Men hvilke minder skaber et hjem, hvor mor var skizofren? Og hvordan har barndommens forskellige rumligheder præget erindringen om opvæksten? Disse spørgsmål rejser Kaspar Bonnén i udstillingen, som indtager GL STRANDs udstillingsrum på 3. sal.

Udstillingen med titlen The Past Will Never Leave You er en form for erindringsscenografi, hvis rum bygger på grundplanen over den lejlighed, hvor han boede som barn sammen med sin søster og en sindslidende mor. Bonnén har genfortolket nogle af rummene for at undersøge forskellige rumligheder, både de mentale, følelsesbaserede og faktiske rum. Gennem forskydninger i de arkitektoniske strukturer, inddragelse af personlige objekter fra morens hjem og tekstbaserede værker udtrykker scenografien forskellige stemninger og følelser, som Bonnén forbinder med sin opvækst og barndomshjemmet. Oplevelser, som han tidligere har skrevet om i bogen Skabelser fra 2010, der danner forlæg for udstillingen.

Om Kaspar Bonnén:
Kaspar Bonnén (f. 1968) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1999. Han arbejder på tværs af medier som tekst, performance, skulptur, maleri, fotografi og videokunst. Siden begyndelsen har Bonnén været optaget af rum som erfaringsrum eller som metafor for følelser. Kaspar Bonnén er repræsenteret i større samlinger bl.a. på Statens Museum for Kunst og på Operaen på Holmen og i Kronprinseparrets palæ på Amalienborg, kan man opleve nogle af hans offentlige udsmykninger.