Udstillinger

Henrik Vibskov
NECK PLUS ULTRA, ART MOVES #3


25. maj - 08. september 2013

Første store solopræsentation i Danmark af kunstner, musiker og designer Henrik Vibskov.
Henrik Vibskov arbejder i et unikt tværæstetisk krydsfelt mellem design, musik, performance, scene- og installationskunst.   På få år har han opnået international berømmelse for sine nyskabende tværkunstneriske eksperimenter og sine spektakulære modekollektioner og –shows.

I GL STRANDs udstilling udfolder Vibskov sit kreative overskud, når han omdanner hele 1. og 2. sal til en stor totalinstallation. NECK PLUS ULTRA vil være et omfattende gesamtkunstwerk, hvori de traditionelle grænser mellem kunstgenrer er opløst: musik, skulptur, design, og film indgår i samspil med billeder, mode, scenografi og lyd.

Titlen NECK PLUS ULTRA er et ordspil over det latinske nec plus ultra; ’hertil og ikke længere’ – et udtryk, der ifølge den græske mytologi stod indgraveret i søjlerne ved den kendte verdens ende. Samtidig refererer ordet ‘neck’ til forbindelsen mellem hoved og krop, nemlig nakken – og netop nakker og hoveder fra fugle, udgør på overraskende vis en væsentlig del af udstillingen.

Publikum kan se frem til en på en gang vidt fabulerende og samtidig præcist koreograferet installation, hvor Henrik Vibskov med tunneler og telte, fugleben og strikkede skulpturer udfolder udstillingens overordnede narrativ: udforskningen af ritualer og overgange samt vores forsøg på at skabe mening i komplicerede strukturer.

Vibskov har modtaget talrige priser for sit arbejde, bl.a. Söderberg-prisen, der regnes som verdens største designpris. Han har en omfattende udstillingsaktivitet bag sig, der bl.a. inkluderer shows på PS1 – MoMA i New York, Palais de Tokyo i Paris, ICA i London og i Galerie Emmanuel Perrotin i Paris sammen med duoen Elmgreen & Dragset.

NECK PLUS ULTRA er et samarbejde mellem Henrik Vibskov, Kunstforeningen GL STRAND og Galerie des Galeries i Paris, hvor den blev vist fra d. 27.2. - 4.5. 2013.

Værker og installationer præsenteret i Paris er produceret med støtte fra Galeries Lafayette.

GG
Galerie des Galeries er et permanent udstillingssted beliggende i kuplen på det historiske stormagasin Galeries Lafayette. Galerie des Galeries blev etableret i 2001 for at tilskynde og inspirere besøgende til at opdage fremtidens talentfulde unge kunstnere. Med særligt fokus på krydsfeltet mellem forskellige kunstgenrer, herunder mode, visuel kunst og design, viser galleriet hvert år ca. fire udstillinger af både franske og internationale kunstnere.

 

Udstillingen er den tredje i rækken af ART MOVES udstillinger i GL STRAND, der præsenteres i samarbejde med Nordea-fonden.