Udstillinger

Copenhagen Art Festival
Unfinished Journeys


24. august - 11. november 2012

I august bliver Københavns centrum sat på den anden ende, når Copenhagen Art Festival slår dørene op til årets store (samtidskunst-)kunstbegivenhed og ti dage med udstillinger, arrangementer, performances og koncerter. Bag festivalen står de fem københavnske kunsthaller: Den Frie Udstillingsbygning, Overgaden – Institut for Samtidskunst, Kunsthal Charlottenborg, Kunsthallen Nikolaj og Kunstforeningen GL STRAND.

Udstillingen "Unfinished Journeys" på GL STRAND stiller skarpt på festivalens tema Fællesskaber i forhold til globaliseringens betydning for lokale og globale fællesskaber og deres gensidige påvirkning. De otte deltagende kunstnere undersøger hvordan det moderne individ navigerer i en verden, der er kendetegnet af enorme modsætninger mellem det grænseløse og det begrænsende.

Centralt står betydningen af individets lokalisering – personligt, kulturelt og fysisk, hvor omdrejningspunktet er rejsen gennem lande og over kontinenter: håb og krav om forandring, migration og immigration. Udstillingen belyser rejsen, ikke kun som en konkret bevægelse fra et sted til et andet, men også som en mental tilstand.

Udstillingen viser værker af Kimsooja (KOR, bosat USA og KOR), Damián Ortega (MEX, bosat MEX og DE), Pascale Marthine Tayou (CMR, bosat BEL), Vladimir Tomic (BIH, bosat DK), Sofie Hesselholdt & Vibeke Mejlvang (DK), Song Dong (CHN), Yto Barrada (MAR, bosat MAR og FRA) og Isaac Julien ( UK).

Læs mere om Copenhagen Art Festival og følg med i festivalens store program HER

 

Information omkring de udstillende kunstnere under Copenhagen Art Festival i GL STRAND

Yto Barrada (Fr. F. 1970.)
Yto Barradas er særligt kendt for sin evne til at portrættere det ustabile og usikre liv ved grænseregionen i Afrika. Igennem fotografier og film arbejder Barrada med poesi, politik og geografi hvorigennem drømmen om og længslen efter et bedre liv i Europa udspiller sig. Hendes seneste udstillinger med fotografi og video inkluderer The Fowler Museum (Los Angeles), MoMA (San Francisco og New York), Jeu de Paume (Paris). I 2011 blev hun tildelt Deutsche Bank Artist of the Year.

Vladimir Tomic (BiH. F. 1980.)

Vladimir Tomic arbejder i krydsfeltet mellem samtidskunst og eksperimentel dokumentation og i filmen ’Menneske’ (2012) portrætterer han de konsekvenser en kolonialiseringsproces kan have for individet og for dets samspil med samfundet. Vladimir Tomic har senest udstillet på Kunsthallen Nikolaj og på den eksperimenterende The Zero Budget Biennial i 2010.

Isaac Julien (GB. F. 1960.)

Isaac Julien præsenterer på Copenhagen Art Festival filmen Better Life (2010). Værket tager afsæt i en tragisk ulykke i 2004, hvor 23 kinesiske immigranter døde, da de blev fanget af tidevandet ved Morecambe Bay under deres arbejde med at indsamle hjertemuslinger. Immigranternes usikre og omskiftelige liv, et tema som Isaac Julien har behandlet i flere af sine værker, fungerer som anledning til en ambitiøs og storladen præsentation og fortolkning af det kinesiske samfunds historie og nutid. Isaac Julien har udstillet på bl.a. Kunsthalle Zurich (2008), Metro Pictures, New York og Gwangju Biennalen (2007), Guggenheim Museum, Bilbao (2009).

Song Dong (CN. F. 1966.)
Beijing-baserede Song Dong kommer fra den stærke kinesisk avantgarde scenekunst samfund, og har udviklet sig til at blive en af de mest betydelige samtidskunstnere af den kinesiske konceptuel kunst. Hans arbejde spænder fra performance og video til fotografi og installationer. Song Dong udforsker i sin kunst forestillinger om forgængelighed, og det er karakteristisk for ham og mange af kunstnerne i hans generation, at de på grund af den politiske og finansielle situation ofte udtrykker sig ved hjælp af beskedne materialer. Song Dong har en lang række soloudstillinger bag sig fx på UCCA i Beijing med udstillingen Wisdom of the Poor fra 2005- 2011 og Waste Not på MoMA, New York i 2009. Herudover har han også været repræsenteret på de førende internationale biennaler, herunder dOCUMENTA 13 i Kassel og Venedig Biennalen i 2011.

Pascale Marthine Tayou (CAM. F. 1967.)
Pascale Marthine Tayou har i de seneste år opnået international anerkendelse som kunstner med sine værker, der trækker på hans egen multikulturelle baggrund. Tayou er født og opvokset i Cameroun, men har base i Belgien, hvorfra han undersøger spørgsmål om globalisering, migration, identitet, kultur og magtsammenstød på en humoristisk og kompleks måde. Hans værker udfordrer vores forestillinger om hvordan forskellige kulturer mødes og fusionerer. I værkerne forholder han sig tvetydigt til begrebet rejse; her forstås rejse som en grundlæggende forudsætning for vores nomadiske tilværelse i en globaliseret verden, såvel som en psykologisk tilstand. Pascale Marthine Tayou har deltaget i flere internationale udstillinger som Documenta 11 i 2002, og Venedig Biennalen i både 2005 og 2009.

Kimsooja (KR. F. 1957.)
Den koreanske kunstner Kimsooja arbejder med performance, video og installation. Hendes værk er kendetegnet af en meditativ praksis og repeterende handlinger, hvor hun ofte tager afsæt i handlinger, der forbindes med hverdagen; det at sy eller vaske tøj, der så oversættes til både to- og tredimensionelle værker. Kimsooja har udstillet på bl.a. Los Angeles County Museum of Art (2009); Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, Washington, DC (2008); Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid (2006) og Venedig Biennalen (2001, 2005, 2007).

Damian Ortega (MEX. F. 1967)
Som repræsentant for den nye mexicanske kunstnergeneration virker Damian Ortegas værker umiddelbart afvæbnende, enkle og ofte legende. Ortega besidder som tidligere politisk tegner en subtil humor, som han i sine værker benytter til at skabe en manipulation af det velkendte. Ortega fik sit gennembrud med skulpturen Cosmic Thing på Venedig Biennalen i 2002 og har siden haft flere store soloudstillinger fx New Balance på Art Basel 41 i 2010 og UNTITLED Project Series på Tate Modern i London .

Hesselholdt & Mejlvang (DK. F. 1974 & 1976.)
Den danske kunstnerduo, Hessselholdt & Mejlvang, har eksisteret siden 2000 og har skabt sig et navn blandt de nye opkommende kunstnere. Deres værker kommenterer på det vestlige værdigrundlag og spænder fra installationer, skulpturer og fotografier til ready-mades og bearbejdede fundne objekter. Kunstværkerne fokuserer på det moderne liv med vægt på det sociale eller politiske engagement og åbner op for en dialog med det omgivende miljø. Senest har Hesselholdt & Mejlvang udstillet på Vaxjö Kunsthal i 2011 sammen med Svend Allan-Sørensen med udstillingen Mörkersyn , i Galleri 21 i Malmø med udstillingen Udflugt i Bælgravende mørke samt på gruppeudstillingen ENTER II på Kunsthallen Brandts i Odense.