Udstillinger

Baselitz
Re-Mixed


28. maj - 21. august 2011

Med udstillingen Baselitz Re-Mixed har Kunstforeningen GL STRAND åbnet dørene for en af nutidens betydeligste malere. Billedkunstneren Georg Baselitz (f. 1938) hører til sin generations mest fremtrædende. Den tyske kunstner arbejder med både skulptur, tegning og grafik, men er især kendt for sine karakteristiske malerier, hvis motiver ofte er vendt på hovedet. Herved fjerner han motivet fra den virkelighed, det fremstiller.

Nu har Georg Baselitz introduceret et nyt begreb i sin kunst: Remix kalder han det selv med et ord, der er hentet fra musikkens verden. I remix-billederne genmaler han sine egne motiver fra 1960erne og 70erne, og på den måde ser han sit maleri på ny og fornyr sig selv. Samtidig citerer Baselitz andre kunstneres værker, genmaler dem og gør på den måde motiverne til sine: de er hans maleriske kommentarer til andre kunstneres arbejde. De kunstnere, Baselitz refererer til i sine remix-billeder, er bl.a. Edvard Munch, Andy Warhol og Sigmar Polke – alle kunstnere, hvis værk Baselitz sætter højt.

Remix er for Georg Baselitz en metode til at tage maleriet op til revision, til at sætte det på prøve. I modsætning til de ældre værker er remix-versionerne spontane i udtrykket, ligesom farverne er lysere og mere klare. Remix-billederne er omdrejningspunktet i udstillingen på GL STRAND. Baselitz Re-Mixed kan således ses i forlængelse af Louisiana Museum for Moderne Kunsts udstilling med kunstneren i 2005.

På GL STRAND præsenteres Georg Baselitz’ nyeste arbejder fordelt over tre etager: På 1. sal findes billeder med historiske motiver som den tyske ørn og Hitler. På anden sal udstilles en række akvareller, og endelig møder man på 3. sal Baselitz’ dialog med kunsthistorien - heriblandt en hel sal viet til hans tolkninger af andre kunstneres motiver.

Baselitz Re-Mixed er produceret i samarbejde med Georg Baselitz og GL STRAND skylder ham stor tak.