Live

Salon: Det andet køn


06. februar -

DET ANDET KØN 3. UDGAVE: ”ÆGTESKABET”

Onsdag den 6. februar 2019 kl. 19.00-20.30

Suzanne Brøgger / Cæcilie Trier / Sara Omar / Esther Haugbøl / Emma Rosenzweig / Madeleine Kate McGowan / Karoline Leth

“Ægteskabet er den formelle skæbne som samfundet traditionelt kan tilbyde en kvinde. Det forholder sig stadig sådan, at de fleste kvinder enten er gift, planlægger at blive det, eller lider under ikke at være det. De ugifte kvinder bliver forklaret og defineret med reference til ægteskabet, ligegyldigt om de er frustrerede, rebelske eller sågar indifferente over for denne institution. Selv i flere primitive samfund, forventer man, at en kvinde skal have en mand, for den anden årsag til ægteskab, udover at kvinden skal forsyne samfundet med børn, udspringer af idéen om, at kvindens funktion består i at tilfredsstille mandens seksuelle behov samt at tage sig af husholdningen.” - Simone de Beauvoir, Det andet køn, 1949. 

Hvorfor bliver vi stadig gift? Hvorfor bliver vi ikke gift? Har vi overhovedet brug for ægteskabet? 

Emma Rosenzweig, Madeleine Kate McGowan og Karoline Leth inviterer denne gang gæster til at kigge nærmere på fænomenet ‘ægteskabet’ og ‘den gifte kvinde’. Der vil, som sædvanligt, blive læst op fra Simone de Beauvoirs bog. 

Forfatteren og poeten Suzanne Brøgger vil i samtale med Emma Rosenzweig diskutere ægteskabet, fordelene og ulemperne ved det, og deres personlige valg omkring at blive gift. 

Musikeren Cæcilie Trier vil performe. 

Forfatteren Sara Omar vil i dialog med Madeleine Kate McGowan reflektere over ægteskabet som social konstruktion og over idéer om frihed i og udenfor ægteskabet.

Den faste gæst, Esther Haugbøl på 14 år, læser op fra sin dagbog.

Det andet køn er en tilbagevendende salonaften i Kunstforeningen GL STRAND tilrettelagt af Emma Rosenzweig, Madeleine Kate McGowan og Karoline Leth. Sammen med en cirkel af kvinder udfører de ritualer og deler dagsbogsnotater gennem performance, oplæsninger, filmklip, fortællinger m.m. og sætter herigennem de Beauvoirs spørgsmål til ’det andet køn’ ind i et nutidigt perspektiv. Cirklen udvides fra salon til salon og fungerer som et aktivt fællesskab sammen med det deltagende publikum.

PRIS: 30 KR. / GRATIS FOR MEDLEMMER / TILMELDING TILRÅDES PÅ info@glstrand.dk

Billede: Signeret og nummereret plakat udført af Emma Rosenzweig. Plakaten er lavet i et oplag på 18 og sælges i Kunstforeningen GL STRAND fra d. 10. januar. Pris: 500 kr.

Plakat udført af Emma Rosenzweig

LUK   X

Plakat udført af Emma Rosenzweig