Live

FILM - POW FESTIVAL 2020


29. oktober -

FILM: HELENE

Med introduktion ved chefkurator i GL STRAND, Anne Kielgast til Helene Schjerfbeck og Modern Women.

Dato: 29. oktober kl. 16.40.

Sted: Grand Teatret.

Billetter bestilles her.

I anledning af GL STRANDs aktuelle udstilling Modern Women viser Grand Teatret, som det eneste sted i Danmark, helt ekstraordinært den nye biograffilm Helene. Filmen skildrer den berømte finske kunstner Helene Schjerfbecks mest omtumlede år:

Året er 1915 og Schjerfbecks kunst er ved at gå i glemsel. Det er år siden hun sidst har udstillet. Men så dukker en kunsthandler op – og han har store planer med hende. Hun får kontakt med beundreren og amatørmaleren Einar Reuter. Livet tager nu en drejning og bliver aldrig det samme igen.

Se filmen d. 29. oktober kl. 16.40. Filmvisningen i Grand indledes med en kort introduktion til Helene Schjerfbeck som kunstner og udstillingen Modern Women ved Anne Kielgast, chefkurator i GL STRAND.

Helene Schjerfbeck (f. 1862), hvis værker lige nu kan opleves i et større udvalg i GL STRANDs anmelderroste udstilling Modern Women, er et fyrtårn i finsk modernisme. I de senere år har Schjerfbeck opnået stor international anerkendelse. I udstillingen kan hendes bevægende værker opleves side om side med værker af de tre kvindelige kolleger, Ellen Thesleff, Sigrid Schauman og Elga Sesemann

Modern Women. Helene Schjerfbeck, Elga Sesemann, Sigrid Schauman & Ellen Thesleff kan ses frem til d. 3. januar 2021.

Arrangementet er en del af årets POW festival.

POW Logo

 

LUK   X

LUK   X