Live

Det Andet Køn...


26. september -

Onsdag d. 26. september kl. 17.00-18.30

DET ANDET KØN...

’At tale, skrive og tænke på kvinder som emne er irriterende. Specielt for kvinder. Og det er ikke et nyt emne. Nok blæk er blevet spildt på at kværulere over feminisme, og måske skal vi slet ikke sige mere om det. Men vi taler dog stadig om det, for det lader til at alt det nonsens vi har haft de sidste århundreder ikke lader til at have gjort noget som helst for at gøre problemerne for kvinder mindre. Er der trods alt et problem? Og hvis der er, hvad er problemet? Findes der virkelig kvinder?’

Sådan skriver forfatteren Simone de Beauvoir i hendes verdensberømte bog ’Det Andet Køn’, som udkom i 1949 og er en af feminismens helt store klassikere. 

Bogen danner afsæt for en ny tilbagevendende salonaften i Kunstforeningen GL STRAND tilrettelagt af Emma Rosenzweig, Madeleine Kate McGowan og Karoline Leth. Sammen med en cirkel af kvinder udfører de ritualer og deler dagsbogsnotater, oplæsninger, filmklip og fortællinger og sætter herigennem de Beauvoirs spørgsmål til ’det andet køn’ ind i et nutidigt perspektiv. Cirklen udvides fra salon til salon og fungerer som et aktivt fællesskab sammen med det deltagende publikum. 

Den første salonaften foregår onsdag 26. september kl. 17.00-18.30. Derefter følger onsdag 14. november og onsdag 16. januar. Datoerne for det nye år bliver planlagt løbende.

Pris: 30 kr. / Gratis for medlemmer
Tilmelding tilrådes på info@glstrand.dk

LUK   X